Czy to adhd ?

#1 2010-01-22 16:49:20
mali131

Użytkownik

2010-01-22

Mam 26 lat, i mam wielki problem który nie pozwala mi normalnie funkcjonować, nie moge się na niczym dłużej skupić przez głowę przelatuje mi tysiące myśli  wszystko mnie rozprasza nie moge się pozbierac do kupy, zachowuje się całkiem normalnie ale mie cały czas nosi, szkołe skończyłem z wielkim trudem chociaż nie uważam że to coś trudnego,parę miesięcy temu dostałem jakiejś depresji lekarz dał mi jekieś antydepresanty i mi przeszło, mam dużo pomysłów ale żadnego nie moge zrealizować bo nie moge się skupić ostatnio słyszałem że może to być ADHD ale nie wiem gdzie z tym iść może ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Bardzo proszę o odpowiedż.

Sprawdź czy przysługuje Ci prawo do odszkodowania! Bezpłatna wycena szkody - wyślij zgłoszenie >>>
#2 2010-01-23 14:22:24
greentea

Przyjaciel Forum

2008-04-25

Re: Czy to adhd ?

Tylko lekarz może stwierdzić czy masz ADHD, bo nadpobudliwość to nie jest dokładnie to samo. Psycholog przeprowadzając testy może określić, co Ci jest.

Szukasz ubezpieczenia w dobrej cenie? Sprawdź nas: OC + AC od 540 zł rocznie. Kliknij, aby obliczyć składkę!
#3 2010-02-03 14:56:40
griszo

Użytkownik

2009-07-09

Neurolog osoby dorosłej.Mam syna w wieku 12 lat z zdiagnozowaną nadpobudliwościa psychoruchową -ADHD.Od jakiegos czasu przyjmuje lek o nazwie CONCERTA w niskiej dawce, działa pozytywnie. On ma pewnie więcej szczęścia bo już wiemy co jest, u Ciebie  z pewnoscia były jakieś objawy już w dzieciństwie typu wieczne bałaganiarstwo, nidokończanie wszelakich prac , porywczość, a jednocześnie wielka rozwaga uczuciowa?