ODMOWA WYPŁATY ODSZKODOWANIA Z OC SPRAWCY

#1 2010-01-21 11:23:43
klon84

Użytkownik

2010-01-21

WITAM, Mam problem z TU. a mianowice odmowili mi wyplaty oodszkodwania pownieaz uznali ze zglaszam te same uszkodzenia co wczesniej u innego ubezpieczyciela. Pech chcial ze w ciagu 2 miesecy NIE ZE SWOJEJ WINY malem 2 kolizjie i auto  juz soebie czescio naprawilem po pierwszej a tu w to samo miejscei uderzyl mine koleny sprawca (chodzi o przod pojazdu wczesniej tez mialem z przodu), Auto po pierwszym zdarzeniu bylo prostowane na ramie wszytko sapsowane wyminone lampy podluznice itd nie byla tylko naprawiona maska lekke wgniecenie i zderzak byl polamny. Po drugiej kilozji auto calkowicie sie uszkodzilo od nowa i zaczely sie problemy z TU. Sprawdzil on natomiast moja wczesiejsza szkode i uznal ze zglaszam te same uszkodzenia co wczesniej i po 90 dniach otrzymalem poismo o odmowie. Juz nie wiem co mam robic auto stoi uszkodzone a ja nie mam pieniedzy na naprawe wysztkiego od nowa, a pienadze za odszkodowanie z pierwszego strcza mi tylko na lakierowanie. Dodam ze nie posadam faktur za naprawe z pierwszego zdarzenia bo kupilem uzywane czesci a naprawalem auto u znajomego blacharza bez faktury (postapilem tak poniewaz po pierwszym zdarzeniu wyszla szkoda calkowita i smieszna suma ze jakbym korzystal z faktur to musilbym 3razy wiecej dolozyc). Licze na pomoc w tej sprawie.

Sprawdź czy przysługuje Ci prawo do odszkodowania! Bezpłatna wycena szkody - wyślij zgłoszenie >>>
#2 2010-01-31 14:28:11
matias21

Użytkownik

2009-11-30

Re: ODMOWA WYPŁATY ODSZKODOWANIA Z OC SPRAWCY

możesz spróbowac jakoś udokumentować, że naprawiałeś auto np. masz stare części po poprzednim wypadku, albo dowód, że zakupiłeś nowe przez allegro, ale jak to ta sama ubezpieczalnia to wątpie, że coś zdziałasz, zrobiłeś badanie techniczne po wypadku ?

Szukasz ubezpieczenia w dobrej cenie? Sprawdź nas: OC + AC od 540 zł rocznie. Kliknij, aby obliczyć składkę!
#3 2010-01-31 19:54:41
Pablo_1st

Przyjaciel Forum

2007-11-27

należy się odwołać z podaniem konkretnych informacji co naprawiłeś i w jakim zakresie. Po każdej naprawie pozostają ślady, więc możesz zażądać ponownych dokładniejszych oględzin, które zweryfikują to o co się odwołujesz. Nawet jeśli kupiłeś używane reflektory, to drugi raz nie rozbiją się tak samo, nawet zaczepy nie pękają dwa razy tak samo. Pytanie tylko, czy "zapomniałeś" wspomnieć o nienaprawionych uszkodzeniach, bo jeśli tak, to nic dziwnego, że po sprawdzeniu poprzedniej szkody już nikt nie doszukiwał się różnic w detalach