mam dośc byłej mego faceta!

#1 2009-12-03 19:02:38
eva1286

Użytkownik

2009-08-21

mój facet ma 2 corki z poprzedniego zwiazku a z byla nie żyje już 15 lat on płaci jej alimenty prócz tego barborke 13 oraz 14 pracuje na kopalni i stara się by miały na wszystko! jego byla dostała teraz z barborki po tysiąc zł na jedną corke i ona w tym samym dniu powiedziała corce że ma iśc do taty żeby dal jej 100zł na kurtke! chore 10 min temu dostały po tysiąc ona nie daje dziecią tych pieniedzy tylko kupuje pewnie towar sobie do baru albo swojemu facetowi coś kupuje prosiłam mojego żeby zrezygnował z płacenia barbórki i 13 oraz 14 i założył córka ksiązeczki żeby wiedziały że alimenty tata płaci a to maja jeszcze dla siebie na ubrania!ale po rozmowie z jego byla ona sie nie zgodziła a on słowa nie powie jak by sie jej bał! teraz jego corka zaczla mnie wyzywać ze tata jej nie daje kasy od kąd z nim mieszkam i że moja córka jest cudza i łózy na nią a o prtawdziwej corce zapomniał!z czego jak był sam to pił szlajal sie po barach a teraz od 4 lat jest z nami i jesteśmy szczęsliwi !powiedziałam mu dziś ze ma sobie wszystko zalatwić bo mam dośc obrazania mnie i mojej corki że ma zrezygnować z płacenia i zalożyc im ksiązeczki żeby córki wiedziały ze sie o nich stara że poki co pojade do mojej mamy aż załatwi wszystko bo mam dośc tego!! nie miałam wyjścia musialam miu pokazać że ma 2 wyjscia zostać sam albo założyc im książeczki bo jedna ma 18 lat 2 ma 15 lat i żeby nie krzywdził ani mnie i naszej córki i swoich córek !! teraz nie wiem co zrobić zeby on zrozumiał że ma córką zalożyć ksiązeczki żeby mnie nie wyzywały żeby wiedziały ze tata im daje a mama im to nie chce dawać!! dziennie dostaje smsy obrażające mnie i córke od jego corki jest mi bardzo przykro!!

Sprawdź czy przysługuje Ci prawo do odszkodowania! Bezpłatna wycena szkody - wyślij zgłoszenie >>>
#2 2009-12-03 19:06:56
eva1286

Użytkownik

2009-08-21

Re: mam dośc byłej mego faceta!

a on slowa im nie powiedział! tylko mi że mam  nie odpisywać wiec uznałam zę chyba go cieszy że jego ex ma na wszystko dziecią nie daje i one mnie w dodatku obrażaja!!co sam powiedział jej ze nie dostanie na kurtke bo ma długi i musi spłacać ze dostały po 1000zł już i ona zaraz że ja nim dyryguje jestem śmieciem itd>a on nic słowa nie powiedział!!

Szukasz ubezpieczenia w dobrej cenie? Sprawdź nas: OC + AC od 540 zł rocznie. Kliknij, aby obliczyć składkę!
#3 2009-12-04 13:52:27
Uśmieszka

Użytkownik

2009-11-25

Zastanawiające jest zachowanie Twojego mężczyzny.. Najlepszym rozwiązaniem było by wspólne spotkanie Was wszystkich, wiem, że to może być trudne i nie chciałabyś zapewne mieć kontaktu z tamtymi ludźmi ale czasami warto jest się przemóc, by w efekcie uzyskać to czego pragniesz. Prawdy i spokoju.. Dopiero kiedy wszyscy będą mogli przedstawić swoje zdanie - sprawa stanie się jasna. Dzieci męża są już duże tak więc powinno być wszystko ok Co myślisz o tym pomyśle?
ubezpieczenia samochodu

"Czy jeszcze pamiętasz, że zostałeś stworzony do radości?".

#4 2009-12-04 14:39:09
eva1286

Użytkownik

2009-08-21

dzieci chodza do niego i bardzo ich lubie ale z jego była zoną chciałam sie spotkać ale ona mnie wyzywa że to i tamto i nie chce żeby corki miały ksiązeczki on z nia gadał ona go wyzwała i zaczła straszyć o podwyżke alimentów ale to tylko straszenie bo ona ma bar faceta i dziecko z nim maja fajne auto mercedesa itd i nie dostanie więcej alimentów chodzby jak sie starała a córki zaczły mnie wyzywać bo pytała mnie ta starsza czy tata jej dołozy 100zł do kurtki a ja jej napisałam bardzo chętnie ale tato dziś wysłał wam po tysiąz zł na prezenty a ona z wyzwiskami do mnie ze jak mnie nie było zawsze jej dawał itd wolała bym żeby sam sobi eprzemyslał i postawił sprawe jasno żeby miał czas sam sobie wszystko przemysleć bo placi alimenty i reszta daje córka a one z tego nic nie mają!!! czy dobrze postępuje zostawiając go samego na pare dni aż wszystko sobie przemysli? kto jest ważniejszy ja i jego córki czy jego żona?żeby nie krzywdzil nas i pomyslał o tym w samotności bo jak zostane ciągle bedzie to samo a ja nie chce kłucić soe z jego corkami bo je bardzo lubie! i chce żeby dostawały te pieniądze do rąk od tatu lib na książeczki czy to dobry pomysł i dobrze robie?

#5 2009-12-06 19:37:32
ARWENA

Przyjaciel Forum

2008-04-25

Pomysł z książeczkami czy pieniędzmi do ich rąk jest dobry. To duże dziewczyny i powinny umieć pieniędzmi zadysponować. Moze całą kwotę jakoś rozdzielić - część na książeczkę, część do ręki. Tak będzie najlepiej. Choć zapewne ich matka będzie tu oponować...
A ich ojciec jakie widzi rozwiązanie? Co wg niego jest dobre? Myślę, że on powinien wiedzieć jak chce sprawę rozwiązać. Postanowić, a potem przedyskutować to najpierw z córkami, a potem z ich matką.

#6 2009-12-10 14:04:38
eva1286

Użytkownik

2009-08-21

WŁASNIE W TYM PROBLEM JEMU DOBRZE ZE BYŁEJ ŻONIE TO PŁACI!!TERAZ SPOTKALIŚMY JA NIEDAWNO W SKLEPIE A ON JAK ZAUROCZONY ZACZOL Z NIA GADAĆ TAKI SZCZĘSLIWY! ZARAZ SIE JEJ ZACZOŁ CHWALIC ITD ZE TO I TAMTO A MI BYLO  GŁUPIO I POSZŁAM MAM WRAŻENIE ŻE ON JEST JESZCZE NIĄ ZAŚLEPIONY CHOĆ WMAWIA MI ŻE NIE1 I NIE CHCE PŁACIC CÓRKA A NI NA KSIĄŻECZKI ANI DO RĘKI I JUZ SAMA NIE WIEM CO ROBIĆ!

#7 2009-12-10 16:03:53
ARWENA

Przyjaciel Forum

2008-04-25

A jakie są jego argumenty przeciw książeczką czy płaceniu córkom? Dlaczego odmawia?

#8 2009-12-11 09:46:56
eva1286

Użytkownik

2009-08-21

ŻE NAJSTARSZA JEST ROZŻUTNA I MATERIALISTKA ŻE BEDZIE PIĆ CZY COS BRAĆ TAK MYSLI,I ZE JEGO BYŁA ICH WYCHOWUJE MIESZKA Z NIMI A NIE CHCE SIE Z NIĄ KŁUCIĆ,A JAK CHCIAL TO SPOTKAŁ SIE Z BYŁA I POWIEDZIAŁ A TA MU ZARAZ ŻE MU ALIMENTY DZWIGNIE JAK NIE BEDZIE JEJ PŁACIŁ I ŻE ONA ZBIERA RACHUNKI CO CÓRKĄ KUPUJE ALE TO PIC NA WODE ONA GO STRASZY BO TO JEJ ZALEŻY NA KASIE A NIE NA TYM BY CÓRKI JĄ MIAŁY!A ON ZNÓW NIE CHCE IŚC DO SĄDU!! ON NIE UMIE SIĘ BRONIĆ I JEST ULEGŁY!!!! MAM WRAŻENIE ŻE ON ROBI BYŁEJ DOBRZE I WOLI O NIA DBAĆ NIŻ O CÓRKI,, W KOŃCU TO JEGO DOBRA WOLA BYŁA ZE CHCIAL PŁACIŁ TO I NIE CHCE ZREZYGNOWAĆ Z TEGO DLA CÓREK!!!